Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσίαση των συστημάτων Web of Science και Journal and Highly Cited Data

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφορήσης διοργανώνει την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, 11:00 πμ – 13:00 μμ, την εκδήλωση παρουσίασης των συστημάτων Web of Science και Journal and Highly Cited Data. Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στα μέλη ΔΕΠ και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου μας, όσο και σε βιβλιοθηκονόμους ή διοικητικό προσωπικό που ασχολείται με βιβλιομετρικούς δείκτες.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δείξει με πρακτικά παραδείγματα πώς μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία “Web of Science” και “Journal Highly Cited Data” για να αναζητήσει, να αναλύσει, να διαμοιραστεί τις πιο σχετικές πληροφορίες στις θετικές επιστήμες, κοινωνικές επιστήμες, τέχνες και ανθρωπιστικές επιστήμες, να ανακαλύψει τις νέες τάσεις προκειμένου να ενημερώνει την έρευνά του και να εντοπίζει συνεργάτες με επιρροή χρησιμοποιώντας την ανάλυση αναφορών (citation analysis).

Πρόκειται για διαδραστικό σεμινάριο και οι συμμετέχοντες μπορούν να διατυπώνουν ερωτήματα και απορίες, που έχουν σχετικά με την ανάκτηση βιβλιογραφίας και την ανάλυση αναφορών και η ομάδα θα συζητήσει πώς τα παραπάνω εργαλεία μπορούν να παρέχουν λύση. Επίσης, θα παρουσιαστεί το διαθέσιμο εύρος μετρήσεων αναφορών και δεικτών κατάταξης περιοδικών και πώς αυτά προκύπτουν.

Η παρουσίαση θα γίνει από την Δρ. Ευαγγελία Λιπιτάκη, PhD, MSc, BSc, MACM–SIGMetrics, Scientific & Scholarly Research Σύμβουλός της Thomson Reuters και η γλώσσα θα είναι η ελληνική. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά για λόγους προγραμματισμού θα σας παρακαλούσαμε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και αναλυτικό πρόγραμμα με την θεματολογία της παρουσίασης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.lis.upatras.gr/events/?event_id_1=89

Leave a Reply