Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δοκιμαστική περίοδος στη βάση δεδομένων zbMATH

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο εκδοτικός οίκος Springer Nature προσφέρει μια περίοδο δωρεάν δοκιμαστικής πρόσβασης στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων zbMATH μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://zbmath.org/. Η πρόσβαση θα είναι εφικτή από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 18 Απριλίου.

Η βάση δεδομένων αφορά την επιστήμη των μαθηματικών και ενημερώνεται καθημερινά. Περιλαμβάνει περίπου 4 εκατομμύρια βιβλιογραφικές εγγραφές με κριτικές ή περιλήψεις από 3.000 περιοδικά και σειρές βιβλίων, καθώς και από 180.000 βιβλία. Η χρονολογική κάλυψη του περιεχομένου φθάνει στον 18ο αιώνα και είναι πλήρης από το 1868 μέχρι σήμερα.

Ο έλεγχος πρόσβασης, όπως συνηθίζεται, γίνεται με αναγνώριση διευθύνσεων δικτύου (IP recognition).

Σημειώνεται ότι κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία τρίτων που παρέχει η ΒΚΠ διέπεται από όρους και συνθήκες (Terms & Conditions) οι οποίοι πρέπει να τηρούνται από τους χρήστες. Για το σκοπό αυτό κάθε χρήστης πρέπει να τους λαμβάνει υπόψη και να τους αποδέχεται πριν προχωρήσει σε χρήση της υπηρεσίας αυτής (π.χ ηλεκτρονικά περιοδικά, online βάσεις δεδομένων, κλπ), όπως επίσης και τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν. 2121/93).

Απαγορεύεται η κατάχρηση ή μη σύννομη χρήση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται μέσω της ΒΚΠ (όπως π.χ η συστηματική αποθήκευση του πλήρους περιεχομένου τευχών ηλεκτρονικών περιοδικών, η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση αυτού του ηλεκτρονικού υλικού σε άλλους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες εντός ή εκτός της χώρας, κλπ).