Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εβδομάδα Erasmus για προσωπικό Ευρωπαϊκών Βιβλιοθηκών στη ΒΚΠ

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης διοργάνωσε για πρώτη φορά Εβδομάδα Εκπαίδευσης Erasmus για προσωπικό Ευρωπαϊκών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Η Εβδομάδα έλαβε χώρα από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου και οι αιτήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Με κριτήρια τα επαγγελματικά τους καθήκοντα και ενδιαφέροντα, την ηλικία και την χώρα προέλευσης, επιλέχθηκαν 20 άτομα από τα 85 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, από 13 Ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία και Τουρκία).

 

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας έγιναν στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και περιελάμβαναν παρουσιάσεις του ΠΠ, του Προγράμματος Erasmus, της ΒΚΠ και ξεναγήσεις στους χώρους του ΜΕΤ και της ΒΚΠ. Τις επόμενες μέρες, οι επισκέπτες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα έγιναν 5 εργαστήρια όπου παρουσιάστηκαν:

  • οι δράσεις και τα καινοτόμα προγράμματα της ΒΚΠ
  • οι καθημερινές εργασίες στη ΒΚΠ και πώς καταφέρνει να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου εν μέσω κρίσης
  • αντίστοιχες δράσεις από τις Βιβλιοθήκες των συμμετεχόντων.

 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Πάτρας, να επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, να περπατήσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και να δοκιμάσουν κρασιά της Αχαΐας σε μία βραδιά οινογνωσίας σε τοπικό οινοποιείο. Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων ήταν άριστες, γεγονός που καταδεικνύουν οι δημοσιεύσεις σε ιστολόγια και οι αναφορές τους σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Leave a Reply